top of page

UIT DE SCHOOL GEKLAPT

Met veel plezier delen wij onze passie voor het vak. Onder andere met de event specialisten van de toekomst. De derdejaars studenten 'Leisure' en 'Event management' van de NHTV (de Nederlandse Hogeschool voor Toerisme en Verkeer) zijn bij ons al jaren kind aan huis. We stomen ze klaar voor het evenementenvak. We delen kennis. Inspireren. En dagen ze uit met een boeiende en leerzame stageperiode. Wat en hoeveel ze kunnen leren en ontdekken? Tja, dat bepalen de studenten helemaal zelf.

 

We kunnen je er alles over vertellen. Liever laten we dit aan de stagiaires zelf over, die we alle mogelijkheden en ruimte bieden om van hun stage een echte ervaring te maken!

MAAK KENNIS MET DEVENY

Mijn naam is Deveny Besems, 22 jaar oud. Ik studeer International Event Management aan de NHTV ‘Academy for Leisure’. Sinds september 2017 loop ik stage bij Mannen van Rijnland voor 40 weken. Mijn stage bestaat uit verschillende werkzaamheden. Het werk is heel divers en varieert van het halen en brengen van benodigde spullen tot en met het meehelpen bij de regie van evenementen.
 

Elke maand blog ik over mijn stage bij de mannen via deze webpagina.

DEVENY BLOGT

Maart - April 2018
Deze periode was even anders dan anders. Ik mocht drie dagen mee naar Rotterdam om daar mee te helpen voor een paar dagen team-building voor een bedrijf. In deze dagen heb ik de stad aardig leren kennen, maar dan niet op de standaard manier. Zo hebben we een brainstorm georganiseerd in een oud schip, geslapen midden in de stad, hadden we geen autotaxi maar een watertaxi, hielden we een lezing in het Excelsior Stadion, aten we stamppot in een tram, organiseerden we en pub-quiz en gingen we naar een Russisch balletvoorstelling in het Luxor Theater. Het waren een paar mooie dagen waar ik veel van heb kunnen leren. De rest van de maand weer druk met voorbereidingen voor toekomstige evenementen. Met nog zo’n 10 weken te gaan komen er voor mij nog een paar mooie feestjes aan!

Januari - Februari 2018

En toen was ik op de helft van mijn stage. Ondertussen een aantal mooie evenementen bij mogen wonen, zo ook weer afgelopen maand.
Op een unieke locatie een eindejaarsfeest mogen organiseren. Op dit evenement kwamen de filmpjes die we in december gemaakt hadden terug. Ook kwamen hier nieuwe trends van de eventbranche goed naar voren. Nu ben ik druk bezig met een ander evenement dat in februari gaat plaatsvinden. Druk, druk, druk, maar laat de komende 20 weken maar komen!

Mijn kanaal

Mijn kanaal

Watch Now

December 2017
De laatste weken waren lekker druk. Een eindejaarsbijeenkomst bijgewoond op een wel heel bijzondere locatie: de SS Rotterdam. Wat was dat tof om aan mee te mogen helpen. Daarnaast heb ik meegeholpen bij het filmen voor clipjes voor een ander evenement die nog moet komen. Even iets totaal anders en erg leuk om mee te mogen maken. 2017 hiermee goed mogen afsluiten. Ik en de mannen wensen iedereen dan ook fijne feestdagen en een goed 2018. In het nieuwe jaar staan er weer mooie evenementen op de kalender om te mogen organiseren!

 

September 2017
De eerste 2 maanden zitten er alweer bijna op voor mij. Ik heb de mannen goed leren kennen en ga inmiddels mee naar verschillende evenementen die Mannen van Rijnland organiseert. Zoals een afscheidsborrel voor het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. In de bibliotheek hebben we een sfeervol evenement opgebouwd. Hierbij mocht ik meebepalen hoe we de inrichting zouden doen. Ik vond het verrassend hoe mooi dit zou worden. Ook heb ik meegeholpen bij de uitvoer van de jaarlijkse publiekslezing ‘Lof der Geneeskunst’ waarbij ik ‘front of house’ mocht zitten. Een heel interessant begin van mijn stage, laat de komende 30 weken maar komen!

 

Oktober - November 2017
Alweer week 14 van mijn stage, wat gaat de tijd toch snel. Met vele mooie evenementen in het vooruitzicht. Maar daar komt ook de nodige voorbereiding bij kijken. De laatste weken zijn we dus druk bezig met alle puntjes op de i te zetten. Zelf ben ik niet met alleen de voorbereidingen bezig, maar ook aan het zoeken naar verschillende trends in de evenementen-branche. Daarvoor ben ik naar Festivak in Utrecht geweest. De vele standhouders en verschillende sprekers hebben me veel inspiratie voor het werkveld opgeleverd. En wat echt bij mannenwerk hoort, het kantoor een kleine metamorfose gegeven. Samen met een schroefmachine in de hand het kantoor weer erg mooi kunnen maken. Met nog een mooie maand van dit jaar tegemoet, gaan we er nog even tegenaan. 

 

VRIJETIJDSMANAGEMENT?

Over NHTV
 

Mannen van Rijnland en NHTV zijn al jaren een goede match. Met veel plezier verzorgen we stages, lezingen en zogenaamde 'field trips' voor de tweedejaars studenten. De afgelopen jaren stonden in het teken van het 'Companionship' waarbij de studenten gedurende het gehele schooljaar vier dagen per week bij de mannen werkzaam zijn.

In het korte filmpje schetst Eva een beeld van haar opleiding vrijetijdsmanagement bij de NHTV.

Interesse in een boeiende stage? Mailen maar!
 

Bron: NHTV Breda

bottom of page