top of page

UIT DE SCHOOL GEKLAPT

Met veel plezier delen wij onze passie voor het vak. Onder andere met de event specialisten van de toekomst. De tweedejaars studenten 'Leisure' en 'Event management' van de NHTV (de Nederlandse Hogeschool voor Toerisme en Verkeer) zijn bij ons al jaren kind aan huis. We stomen ze klaar voor het evenementenvak. We delen kennis. Inspireren. En dagen ze uit met een boeiende en leerzame stageperiode. Wat en hoeveel ze kunnen leren en ontdekken? Tja, dat bepalen de studenten helemaal zelf.

 

We kunnen je er alles over vertellen. Liever laten we dit aan de stagiaires zelf over, die we alle mogelijkheden en ruimte bieden om van hun stage een echte ervaring te maken!

MAAK KENNIS MET BJÖRN

Mijn naam is Björn Bruinzeel, 22 jaar oud.  Ik ben student aan het NHTV,  'Academy for Leisure'. Sinds september 2016 loop ik stage bij de mannen. Gezien het 'Companionship' zelfs een jaar lang.  Mijn stage bestaat uit verschillende werkzaamheden. Het werk is heel divers en varieert van het halen en brengen van benodigde spullen tot en met het samenstellen van draaiboeken voor evenementen en het maken van planningen. Ook heb ik regelmatig contact met leveranciers van Mannen van Rijnland. En met de klanten tijdens de uitvoer. Kortom, ik vermaak me hier zeker wel!

 

Van tijd tot tijd deel ik mijn 'belevenissen' in dit mannenbolwerk via deze webpagina.

BJÖRN BLOGT

Juni 2017

Tja... en dan zit het er ineens op! Een jaar ‘companionship’ bij de Mannen van Rijnland is omgevlogen. Na een laatste evenement op een schip sta ik inmiddels weer met 2 benen op vaste grond. Veel geleerd, veel gedaan, veel beleefd en veel ervaringen rijker zet ik koers naar het komende schooljaar. Mannen bedankt. Nieuwe companion ‘go for it’!

 

April 2017

In april heb ik mij op het financiële reilen en zeilen binnen het evenementen-vak gestort. Omdat ik steeds vaker te maken kreeg met het voorbereiden van offertes en het bewaken van het budget, wilde ik een format maken om zo het overzicht niet te verliezen. Niet onbelangrijk. Naast het lekker creatief bezig zijn verschafte het me opnieuw goede inzichten.

Maart 2017

Druk doende met het event op 30 maart a.s. Voor een interne kick-off meeting rond een nieuw product heb ik mijn handen vol aan het meedenken over het programma en het maken van diverse presentaties. Op zoek geweest naar gouden beeldjes voor de award-uitreiking. Uiteindelijk heb ik hier in de loods op het bedrijf daadwerkelijk de handen uit de mouwen kunnen steken en de verfkwasten en schroefboor-machines ter hand genomen! Ook dat is nu eenmaal 'mannenwerk'!

Mannen van Rijnland

Februari 2017

En voor je het weet ben je schaapsherder!

Met 'de kudde' als metafoor organiseerden we een teambuildingsactiviteit. Insteek was het nog beter leren samenwerken. Ook heb ik dat zelf in de praktijk in het veld mogen ervaren. Een leuke en leerzame samenwerking met mijn stage-mentor Henk rijker, weer een uniek evenement op mijn lijstje kunnen beschrijven.

Nationale Voedseltop - Mannen van Rijnland

Januari 2017

Van 'oud en nieuw'. Een mooie tijd om weer even de balans op te maken. In 2016 gestart bij de mannen. Tot nu toe al heel wat leuke klusjes mee mogen maken. Artiesten ontvangst gedaan tijdens 'the Dinner in the Box'; een bijzonder event op de eigen locatie van Aartsenfruit. De coördinatie gedaan in Dordrecht centrum tijdens de Collegadag van Rijk Zwaan. En bijvoorbeeld de producties meegedraaid van een spelshow, een eindejaarsmeeting en een congres. Ook het nieuwe jaar was meteen interessant. Veel opgestoken van de kick off meeting voor ManpowerGroup en natuurlijk de organisatie en regie van de Nationale Voedseltop!

Mei 2017

De voorbereiding en uitvoer van een nieuw evenement stonden op stapel. Dit keer hoefde ik zelf niet te knutselen maar moest ik het knutselen faciliteren. Tijdens een familiedag - in de vorm van het eendaagse ‘Out of the Box Festival’, moesten ook de kinderen natuurlijk goed vermaakt worden. Het werd voor mij een gevalletje ‘shop till you drop’! Na 1,5 uur in verschillende winkels rond te hebben geneusd kwam ik naar buiten met 2 grote big-bags aan knutselspullen: 36 flessen verf, scharen, bollen wol, stickers, kwasten, palletjes, ... Uiteindelijk hebben de kinderen prachtige kunstwerken gemaakt in ‘Kartondorp’!

VRIJETIJDSMANAGEMENT?

Over NHTV
 

Mannen van Rijnland en NHTV zijn al jaren een goede match. Met veel plezier verzorgen we stages, lezingen en zogenaamde 'field trips' voor de tweedejaars studenten. De afgelopen jaren stonden in het teken van het 'Companionship' waarbij de studenten gedurende het gehele schooljaar vier dagen per week bij de mannen werkzaam zijn.

In het korte filmpje schetst Eva een beeld van haar opleiding vrijetijdsmanagement bij de NHTV.

Interesse in een boeiende stage? Mailen maar!
 

Bron: NHTV Breda

bottom of page